Inspiratie en tips

Wanneer u zelf graag de handen uit de mouwen steekt en een doe-het-zelver bent, kunt u de keuze maken om de schutting zelf te plaatsen. MijnSchutting levert dan alleen de artikelen en u mag hem zelf opbouwen. Vanzelfsprekend zit er een uitgebreide handleiding bij zodat er weinig fout kan gaan. Heeft u nog wat meer tips nodig voor het plaatsen van een schutting of wilt de hele schutting zelf maken? Lees dan snel verder en kijk verder op onze website.

Tips schutting plaatsen

Wanneer u lang plezier wilt hebben van uw schutting is het belangrijk dat het zetten ervan nauwkeurig gebeurt. Het welbekende spreekwoord is daarbij heel erg belangrijk: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarnaast is het handig dat u al het gereedschap dat nodig is om een schutting te plaatsen, al binnen handbereik is. Bovendien is het plaatsen van een schutting een lomp karwei. U werkt met grote onderdelen en hulp van uw buurman zou geen overbodige luxe zijn. Uw buurman moet immers ook tegen die schutting aan kijken. Voor meerdere specifieke tips over het maken en plaatsen van een schutting, kunt u onder het kopje 'zelf schutting maken' kijken.

Tips voor decoratie

Een schutting dient voornamelijk als erfafscheiding zodat u niet bij de buren in de tuin kunt kijken en zij niet bij u. Maar veel mensen vinden een schutting op zich niet mooi en proberen hem op te fleuren met decoratie en plantjes. Geen slecht idee! Zeker wanneer u een betegelde tuin hebt, kunnen plantjes aan de schutting toch nog wat groen geven. Deze plantjes moet u wel regelmatig water geven en bedenk vooraf of u wel echt dat groene type bent. Meer tips en ideeën over een schutting en decoratie vindt u onder het kopje 'schutting ideeën'.