Schutting decoratie

Schutting decoratie

Wanneer de schutting dan eindelijk geplaatst is, is het vaak een lang tuinscherm dat weinig aandacht trekt. U kunt dit oplossen door de schutting te decoreren. Vooral een houten schutting is eenvoudig te decoreren met plantjes en tierelantijnen.

Groene decoratie voor uw schutting

Een schutting heeft van zichzelf vaak een weinig natuurlijk uitstraling. Door de schutting wat groener te maken, krijgt u vanzelf het gevoel dat u meer in de natuur bent. U kunt ervoor kiezen om de schutting letterlijk groen te verven, maar nog beter is als u er een klimopplant tegenaan laat groeien. Klimopplanten vragen wel wat onderhoud, want wanneer u ze niet snoeit, wordt het een rommeltje. U kunt het groeiproces van de klimplant begeleiden met plantpennen die klimopplant stimuleren om een bepaalde richting op te groeien. Heeft u geen groene vingers en wilt u zo weinig mogelijk onderhoud, dan is het ook een optie om bloembakken of kruidenzakjes tegen de schutting aan te hangen. Deze kunt u voor weinig geld zelf maken of kopen bij een kluswinkel en vullen met leuke plantjes en kruiden. Hierdoor voelt uw schutting meteen wat natuurlijker aan.

Andere decoratie voor schuttingen

Naast planten zijn er ook nog mogelijkheden als posters en andere tierelantijnen. Verschillende winkels verkopen posters speciaal voor in de tuin. Het materiaal waarvan de posters worden gemaakt heet Bisonyl, een soort zeil. De posters worden vastgezet op een frame en daarbij heeft u bij de meeste winkels de keuze uit hout of aluminium. Bent u zelf creatief en houdt u van decoreren? Laat uw fantasie gaan en decoreer uw schutting met vogelhuisjes, hartjes, rekjes of wat dan ook helemaal naar uw eigen stijl!

Terug naar overzicht